"Easy Heart" was nominated "Best Folk Album 2014" by the german reviewers ("Schallplattenkritik")

 • Danish quotes

  • "Dette kunne blive Lysdal's internationale gennembrud. For EASY HEART er intet mindre end et pragt-album. Lysdal er først og fremmest en vanvittigt god guitarist - han hører til blandt de ti bedste i Skandinavien.

   "Heaven", Holland

  • Link til hele anmeldelsen (på Hollandsk)
  • Great Dane i Texas "Virtuos guitarist... vedkommende sangskriver... Knopfler elegance... vibrerende á la Tom Waits"

   Jyllands-Posten

  • Læs hele anmeldelsen
  • "Dansk perfektionist á la Clapton, Knopfler og Cale" - "It Happens To Me Sometimes" ville gøre Knopfler misundelig" - "Alt er arrangeret ned til den mindste detalje, men alligevel lever livsglæden og eftertænksomheden i hver en forførende detalje".

   BT

  • http://www.bt.dk/musik/dansk-perfektionist-ala-clapton-knopfler-og-cale

   Dansk perfektionist ala Clapton, Knopfler og Cale

   Hvis du kan lide gennemarbejdet og passioneret roots-rock-folk ala Mark Knopfler, JJ Cale og måske med et stænk lagret Joe Cocker, så bør du fluks investere i danske Jens Lysdals nye album ’Easy Heart’.

   Lysdal tager sig god tid til at skrive de helt rigtige sange, og han er villig til at rejse langt for at finde den helt rigtige tone. Derfor er en stor del af ’Easy Heart’ indspillet i USA med nogle af verdens bedste studiemusikere. Og det er ikke bare for et syns skyld.

   Med et underspillet Chet Atkins-agtigt guitar-groove lægger Lysdal og kompagni for med den perfekte lille countrysang ’It Happens To Me Sometimes’, der ville gøre Knopfler misundelig. Med lige dele perfektionisme og sjæl fortsætter den danske sanger og guitarist med fejlfri og intime kompositioner som ’The Beauty Of It All’ og ’I Should Have Danced’. Alt er arrangeret ned til den mindste detalje, men alligevel lever livsglæden og eftertænksomheden i hver en forførende detalje.

   5 ud af 6 stjerner

  • "En respektindgydende besætning og et kantet, solidt, gennemført folk- og countryalbum"

   Gaffa

  • http://gaffa.dk/anmeldelse/80081

   (Best song of the week-list):

   En respektindgydende besætning og et kantet, solidt, gennemført folk- og countryalbum

   Den danske singer-songwriter, Jens Lysdal, har en forkærlighed for amerikansk folk- og countrymusik. Dét har man kunnet høre på flere af hans tidligere album, og man kan høre det endnu engang på hans nye, Easy Heart, som til og med er indspillet i Austin, Texas, USA. Og to ting bliver hermed cementeret: 1) Jens Lysdal er en dygtig sangskriver og performer (en dygtig sanger og guitarist); 2) Jens Lysdal er ambitiøs både på egne og musikkens vegne.

   Dette sidste afspejler sig bl.a. i, at han har allieret sig med meget kompetente kræfter i det amerikanske: pedal-steel-betvingeren Greg Leisz (som har spillet med bl.a. Eric Clapton og Emmylou Harris), mandolinspilleren Tim O'Brien (som bl.a. har spillet med Marc Knopfler og The Chieftains), bassisten Glen Fukunaga (som bl.a. har spillet med Bob Dylan og Dixie Chicks) og trommeslageren Danny Frankel (som bl.a. har spillet med Lou Reed og Rickie Lee Jones). Dén konstellation er solid, og bl.a. derfor – og som følge af Jens Lysdals sange og melodier – fremstår Easy Heart som gennemført flot. Hvor tidligere album fra Jens Lysdals side har haft noget skitseagtigt over sig, fremtræder Easy Heart som kantet og helstøbt.

  • “Førsteklasses dansk guitarist” “Easy Heart er en lydoplevelse af sublim elegance og et statement i sit eget friske musikalske sprog”

   Westzeit, Tyskland

  • Førsteklasses dansk guitarist” - “Han blander sin melankoli - som amerikanerne ikke umiddelbart har - ind i sangene og uddrager på den måde elegant endnu mere sjæleømhed ud af dem”. - “Sammen-spillet mellem musikerne er præget af fremragende afstemt følsomhed og med en samtidig høj grad af lidenskab” - “Easy Heart er en lydoplevelse af sublim elegance og er statement i sit eget friske musikalske sprog”

  • "Og for venner af fremragende slide-guitar skal også nævnes "Sliding (in and out of reality)", der har atmosfære som selveste Ry Cooder". "Sange fuld af graciøsitet der gir Lysdal plads til at fejre sin virtuositet på akustiske og elektriske guitarer og uden omveje at sigte lige ind i hjertet på lytteren med sin inciterende stemme".

   Wasser-prawda.de

  • Link til anmeldelse (tysk)

   Let til bens, afslappede og humørfyldte er de fleste sange på den sjette album af den danske sangskriver Jens Lysdal. "Easy Heart" er en fin samling af iørefaldende Americana sange hvor blandt andet musikere som Tim O'Brien, Greg Leisz på pedal-steel og trommeslager Danny Frankel deltager.

   Hvor er jeg glad for, at dette ikke er et typisk skandinavisk sangskriver album. For alt dette mørke er mig indimellem simpelthen for heftigt. Nej, hos Lysdal består folk, country, blues og ragtime mest af godt-humør sange fuld af graciøsitet. De gir Lysdal plads til at fejre sin virtuositet på akustiske og elektriske guitarer og uden omveje at sigte lige ind i hjertet på lytteren med sin indsmigrende stemme.

   Højdepunkter fra albummet er, foruden titelsangen og den blændende guitar-duel "Congress Rag" (med Tim O'Brien) den melankolske vals "I should have danced" og "It happens to me sometimes." Og for venner af fremragende slide-guitar skal også nævnes den sidste af de ni sange, den instrumentale "Sliding (in and out of reality)", der har atmosfære som selveste Ry Cooder.

   "Easy Heart" er mere end et insider-tip til tilhængere af god sangskrivning.

   http://wasser-prawda.de/item/jens-lysdal-easy-heart

  • "Kandiderer til dette års liste over de bedste danske udgivelser" - "Det imponerende hold sikrer, at pladen får et smukt homogent udtryk, og at den hænger sammen i sin hjertelette helhed"

  • http://www.capac.dk/wordpress/?p=17124

   Det er næsten to år siden, jeg sidst havde fornøjelsen af at omtale den danske singer-songwriter Jens Lysdal. Det var hans fremragende album A Matter of Time. Og nu er Lysdal så aktuel igen med albummet Easy Heart.

   Easy Heart er den helt rigtige titel til et album, der uden at fornægte den omsiggribende melankoli i populærmusikken, går i den anden retning og besynger det positive, det livsbekræftende og livets skønhed i stort og småt. Den lette tone anslås allerede i den fine indlendende sang om livets sødme “It happens to me sometimes”, hvor det bl.a. hedder: “Do you ever have fireflies in your mind/Or bubbly water in your spine/do you evet thing uh sweet life of mine/Mmm – it happens to me sometimes.” Små øjeblikke og stunder af lykke og livsintensitet. Hvem kender ikke dem, hvis de skal være ærlige?! Selv om det kun sker en gang imellem.

   Og let om hjertet er Lysdal også i sangen “The Beauty of it all”, der handler om den skønhed, der kan binde de to vidtforskellige køn sammen i latter, venskab og kærlighed. “Walk with me and share what there’s to share/Let me be close enough/ So I can smell your hair and touch your lips/What is perfect – what is true“. Men et eller andet sted, så er melankolien og sortsynet der selvfølgelig også som en nødvendig modsætning og klangbund. Og det ville være galt andet. Vi kan ikke få det ene uden det andet. Og i kærlighedssangen “I should have danced” balancerer sangtekstens hovedperson på kærlighedens knivsæg og kan ikke rigtig overvinde sig selv og kaste sig ud i dansen og kærligheden. Eller i den anden kærlighedssang “Le’s go to bed”, hvor det handler om – for parret – at finde ind til hinanden mentalt og kropsligt og hvor vejen er forståelse, forsoning, kærlighed – og en sang.

   Men først og fremmest bæres albummet frem af en følelse af lethed om hjertet, der i allerhøjeste grad understreges af musikken, som Lysdal har indspillet i The Congress House, Austin Texas med et mere end kompetent hold af musikere bestående af: Tim O’Brien (mandolin, fiddle og akustisk guitar), Greg Leisz (pedal steel guitar), Danny Frankel (trommer og slagtøj), Glenn Fukunaga (bas), Bjarke  Falgren (vioolin,viola), Dan Hemmer (tangenter), Jesper Bo Hansen (synthezisers), Aimee Bobruk (sang) og Jes Lysdal selv (sang, guitarer, piano m.m.). Det er et hold, der har spist kirsebær med de store på musikscenen, og det mærker man, når arrangementerne af Lysdals lette og meget melodiøse, men ikke popsmarte sange løftes op af forfinet musiceren, hvor der er kælet for detaljerne og de enkelte instrumenter får lov til at krydre det samlede lydbillede, der er skabt omkring Jens Lysdals stemme og instrument. Stemningen og tonen på pladen trækker i retning af americana og alt country uden at blive nogen af delene helt. Men det imponerende hold sikrer, at pladen får et smukt homogent udtryk, og at den hænger sammen i sin hjertelette helhed. Det er en plade, der i den grad appellerer til intens lytning, hvad enten det er i selskab med gode bekendte eller i enrum. Og den fortjener at vinde indpas i de radiofoniske playlister, der i dag sætter dagsordenen på musikfronten. Og det vil ske, må tiden vise. Men hos mig kandiderer Easy Heart til dette års liste over de bedste danske udgivelser. Hermed anbefalet alle musikelskere.


  • "En dynamisk og vanvittig musikalsk udgivelse der taler for sig selv" - "Sangene er utrolig velarrangerede og alligevel formår små finurligheder at fremstå friske og bliver med overskud leveret af et skudsikkert orkester i verdensklasse, såvel som Lysdal selv".

   http://www.lydtapet.net - Denmark

  • http://www.lydtapet.net/?s=lysdal

   DYNAMISK OG VANVITTIG MUSIKALSK

   Knap to er der gået siden sidste udspil fra Jens Lysdal der dengang udgav et velmodtaget album, A Matter of Time, som oprindelig blev udgivet tilbage i 1995. Sangskriveren er nu klar med 9 nye sange, som er at finde på et særdeles musikalsk album med titlen Easy Heart.

   Allerførst må jeg indrømme, at navnet Jens Lysdal ikke ringede mange klokker, da en lille pakke havnede i min postkasse. Jeg var heller ikke synderlig begejstret for albummets titel, da ordene Easy Heart virkede ’fløde-agtigt’, og frygtede at jeg nu skulle lytte på et helt album med banale engelsksprogede dansktop sange. Intet kunne dog være mere forkert.

   Fra start fik jeg på samme tid både røde ører og blev ekstremt lettet. Singlen og pladens åbner ’It Happens To Me Sometimes’ er en forunderlig men samtidig skøn melodi. Gældende for hele pladen er nummeret inspireret af alt fra roots, country, folk, ragtime og blues, hvor disse genrer underbygger den eftertænksomme tekst; ”Do you ever walk barefoot in the snow – and wonder ”Why do I like it, ain’t it great not to know?”” til ”I know I’ve got everything I need – and when I forget it’s ignorance and greed”.

   Easy Heart er indspillet i Austin, Texas, og det er lykkedes Lysdal at få nogle af de mest efterspurgte musikere med på denne udgivelse – musikere der trofast har stået bag prominente navne som Eric Clapton, Lou Reed, Mark Knofler og Bob Dylan, bare for at nævne nogle få. Nogle af sangene på Easy Heart ville selv disse garvede artister være misundelige på. Selv om stil og lyd ikke er banebrydende, er der alligevel kreative overgange der blander elementer fra diverse genrer sammen og gør udtrykket til Lysdals helt eget. Vokalen er i særklasse og passer med indlevelse og nerve det autentiske udtryk.
   En af mine personlige favoritter på være den vuggende ’I Should Have Danced’ der stikker lidt ud med sin karakter af sørøver-vise i forhold til resten af numrene. Selvom nummeret både indeholder strygere, mandolin og slide-guitar roder det på ingen måde sammen, grundet det meget simple arrangement. ’The Congress Rag’ er et instrumental nummer der fortsætter lidt i samme stil og leder tankerne hen på Tommy Emmanuel, hvilket også antyder at vi har af gøre med en guitarist af særlig kvalitet.

   Der er en sammenhængende tråd gennem dette udspil, der måske taber pusten en anelse hen mod slutningen. Ikke desto mindre sidder man tilbage med en fornemmelse af, at man har lyttet til en dynamisk og vanvittig musikalsk udgivelse der taler for sig selv.
   Sangene er utrolig velarrangerede og alligevel formår små finurligheder at fremstå friske og bliver med overskud leveret af et skudsikkert orkester i verdensklasse, såvel som Lysdal selv.

 • English quotes

  • "This could be his international breakthrough because EASY HEART is nothing less than a fabulous album. Lysdal is above all an amazingly good guitarist - he is counted among the best ten guitarists in Scandinavia. He writes intelligent but very direct and artless songs with great lyrics. And he is blessed with a very pleasant, smooth voice"

   "Heaven" Holland

  • Link to whole review (in Dutch)
  • Great Dane in Texas. "a virtuoso guitarist.... a meaningful songwriter..... Knopfler elegance....vibrating like Tom Waits"

   "Jyllands Posten" - (Denmarks second largest newspaper)

  • See whole review (in danish)
  • "Friends of excellent slide guitar playing must also include the instrumental "Sliding ( in and out of reality)" that has atmosphere as even Ry Cooder". "Songs full of grace that give Lysdal room to celebrate his virtuosity on acoustic and electric guitars and without detours aim right at the heart of the listener with his ingratiating voice".

   wasser-prawda.de - Germany

  • link to whole review (in german)
  • “Easy Heart is a sound-experience of sublime elegance and a statement in it’s own fresh musical language”. "Westzeit" - Germany

  • “A first class guitarist” “He mixes his melancholy into the americana genre and in that way cleverly extracts even more soulfullness from the american players”. “The interaction between the musicians has an outstanding balanced sensitiveness and with a high level of passion at the same time”. “Easy Heart is a sound-experience of sublime elegance and a statement in it’s own fresh musical language”
  • "Danish perfectionist á la Clapton, Knopfler and Cale" - “Joyfulness and thoughtfulness is present in every seductive detail” - "It happens to me sometimes" would make Knopfler envious"

   BT - Denmark

  • Link to whole review
  • "A finger-picking master" - "You can sense and hear how technical skill on an instrument - through emotions - is transformed to a musical experience"

   CONCERTO - Austria

  • "A candidate for this years best danish release" - "The impressing lineup secures that the album gets a beautiful, harmonious expression and that it's consistent with it's easyhearted wholeness" - "Recommended for all musiclovers"

   http://www.capac.dk - Denmark

  • http://www.capac.dk/wordpress/?p=17124
  • "If you are looking for high quality songwriting, arrangements and playing, you will be in very good hands with "Easy Heart" - Timeless, with famous, great players and an inspired Jens Lysdal. Highly recommendable"

   www.musikansich.de - Germany

  • Link to whole review
  • " A very beautiful and poetic album" - "In best country/folk- singer-songwriter-style (like Guy Clark, John Prine and Darrell Scott)"

   www.glitterhouse.com - Germany

  • Link to whole review
  • " A fullblood musician with scandiamerican roots" "Easy Heart is perfection in: intonation, composition, and instrumentation - without for one second becoming sterile or self-absorbed"

   www.amusio.com - Germany

  • Link to review
  • "An awe-inspiring lineup and an edgy, solid, completed folk- and country-album"

   Gaffa Denmark

  • Link to whole review
 • Other languages

  • Das zusammenspiel der Musiker ist geprägt von feinfühliger, hervorragender Abstimmung und gleichzeitig von höchster Leidenschaft. Das album “Easy Heart” ist ein klangerlebnis von erhabener Eleganz und ein Statement einer eigenen, frischen musikalische Sprache.

   Westzeit - Deutschland

  • Der erstklassige dänische Gitarrist Jens Lysdal lässt eine Melancholie in die stücke tragen, die die amerikaner so nicht drauf haben. Geschikt nutzt er die Beiträge der amerikanischen Musiker, um diese Seelendwundheit noch weiter heraus zu kitzlen.Wahre Wunderdinge leisten dabei Greg Leisz mit seiner Pedal Steel oder Tim O' Brien auf der mandoline. Das zusammenspiel der Musiker ist geprägt von feinfühliger, hervorragender Abstimmung und gleichzeitig von höchster Leidenschaft.

   Das album “Easy Heart” ist ein klangerlebnis von erhabener Eleganz und ein Statement einer eigenen, frischen musikalische Sprache.

  • "Mit viel Gefühl für Sounds zwischen Country und Blues klingt der Däne wie ein Kumpel von Tom Waits oder J.J. Cale.“

   Audio.de

  • Link to whole review
  • Dit zou wel eens een internationale doorbraak kunnen worden, want EASY HEART is niets minder dan een prachtalbum.

   "Heaven" (Holland)

  • Link to article (in dutch)

   Jens Lysdal
   EASY HEART
   NCB/CRS
   Deense americana- folk.
   Zo'nzes albums maakte de in
   Zweden uit Deense ouders geboren
   singer-songwriter Jens LYsdal.
   Lysdal werkte veel in Amerika,
   hij toerde daar onder meer
   met de Pointer Sisters en Sergio
   Mendes. Het was voor degenen
   die hem volgen dan ook geen
   verrassing dat hij ooit een album
   in de VS zou maken. rRsY
   nraRr is opgenomen in Austin,
   met muzikanten die allen hun
   sporen in de americana hebben
   verdiend. Dit zou wel eens een
   internationale doorbraak kunnen
   worden, want EASY HEART
   is niets minder dan een prachtalbum.
   Lysdal is voor alles een
   waanzining goede gitarist: hij
   wordt gerekend tot de beste tien
   gitaristen uit Scandinavië. Hii
   schrijft intelligente maar erg
   directe en vooral ongekunstelde
   liedies met prima teksten. Daar
   bii is hii dan ook nog gezegend
   met een aangename, soePele
   stem. En hii mag mensen als
   Mary Gauthier en Eliza Gilkyson
   tot zijn fans rekenen. Het album
   opent met het prijsnummer, het
   fraaie 1Í Happenes To Me Sometimes.
   Cees Bronsveld 8.5

  • "Lieder voller Anmut.Und sie geben Lysdal den Raum, seine Virtuosität auf akustischen und elektrischen Gitarren zu zelebrieren und mit seiner einschmeichelnden Stimme ohne Umweg direkt aufs Herz der Hörer zu zielen. - Freunde großartiger Slide-Gitarren sei auch noch "Sliding (in and out of reality)“ erwähnt, das von der Atmosphäre her dann sogar noch an Ry Cooder gemahnt.

   wasser-prawda.de

  • Link to whole review

   Leichtfüßig, locker und gutgelaunt sind die meisten Stücke auf dem sechsten Album des Dänischen Songwriters Jens Lysdal. „Easy Heart“ ist eine feine Sammlung eingängiger Americana-Songs, bei denen unter anderem Musiker wie Tim O‘Brien, Greg Leisz mit seiner Pedal-Steel und Schlagzeuger Danny Frankel mitwirkten.
    


   Bin ich froh, dass das hier kein typisch skandinavisches Songwriter-Album ist. Denn diese ganze Schwermut wäre mir zur Zeit echt zu heftig. Nein, bei Lysdal entstehen aus Folk, Country, Blues und Ragtime meist wohlgelaunte Lieder voller Anmut. Sie geben Lysdal den Raum, seine Virtuosität auf akustischen und elektrischen Gitarren zu zelebrieren und mit seiner einschmeichelnden Stimme ohne Umweg direkt aufs Herz der Hörer zu zielen. Highlights der Scheibe sind neben dem Titelsong und dem tollen Gitarren-Duell des „Congress Rag“ (mit Tim O‘Brien) der melancholische Walzer „I Should Have Danced“ und „It Happens To Me Sometimes“. Und für die Freunde großartiger Slide-Gitarren sei auch noch der letzte der neun Songs, das Instrumental „Sliding (in and out of reality)“ erwähnt, das von der Atmosphäre her dann sogar noch an Ry Cooder gemahnt.

   „Easy Heart“ ist mehr als ein Geheimtipp für Freunde guten Songwritings.

  • "Ein Vollblutmusiker mit skandamerikanischen Wurzeln" - "Es gelingt Ihm mit "Easy Heart“ eine Paradestück: Perfektion in Sachen Intonation, Komposition und Instrumentierung – ohne auch nur eine Sekunde steril oder selbstbeweihräuchernd zu geraten".

   Amusio.com

  • Link to whole review

   Mit „Easy Heart“ legt Jens Lysdal am 17. Januar ein Album (Divine Records/Broken Silence) vor, das vor allem eins nicht verdient hat: die Festlegung, die Schublade. Viel mehr die Akzeptanz jener guten Laune und Gelassenheit, die es mit jedem wohl temperierten Ton zu stiften weiß. „What is perfect, what is true?“ („The beauty of it all“) – bei dem Aufgebot an hochkarätigen Unterstützern, Greg Leisz (Mitchell, Clapton, Frisell), Tim O`Brien (Knopfler), Glenn Fukanga (Dylan), Danny Frankel (Lee Jones, Reed), dürfte es Jens Lysdal gar nicht so leicht gefallen sein, die bezaubernde Leichtigkeit zu wahren, mit der „Easy Heart“ Umlauf für Umlauf punktet.

   Jens Lysdal, als Kind dänischer Eltern in Schweden geboren, verbrachte sein erstes Lebensjahr in New Orleans. Was für ein Satz! Aber er ist kennzeichnend für das bewegte Leben des Vollblutmusikers mit skandamerikanischen Wurzeln. Als Studiomusiker, Filmmusikkomponist und Musikdozent hoch geschätzt, gelingt ihm spätestens mit „Easy Heart“ ein Paradestück: Perfektion in Sachen Intonation, Komposition und Instrumentierung – ohne auch nur eine Sekunde steril oder selbstbeweihräuchernd zu geraten. Wie das Cover nahelegt: Jens Lysdal scheint bei den Aufnahmen durchgängig gelächelt oder gar gelacht zu haben. Für den Hörer zum Vorteil: so viel gute Laune für so wenig Geld!

   Des Rezensenten Dilemma: Die allerstärksten Tracks („The Congress Rag“ und „Sliding – Out of Reality“) kommen ohne Lysdals Stimme (die bei den sieben anderen Perlen wie ein guter Freund zum Hörer singt) aus. Ragtime at it’s best, und warum auch nicht? Lysdal scheint Musikalität und Drive mit ganz großen Löffeln in sich aufgenommen zu haben, umso schöner, dass er uns an seiner Diät teilhaben lässt.

   Und noch schöner: Jens Lysdal kommt auf Tour:

   27.03.2014 Hildesheim, Kulturfabrik Löseke
   28.03.2014 Hamburg, LOLA
   31.03.2014 Postfeld, Alte Meierei am See
   01.04.2014 Köln, Café Lichtung
   02.04.2014 Berlin, Auditoriet @ Dänische Botschaft
   03.04.2014 Magdeburg, Blue Note

   Viel Vergnügen!

  • "Wer Qualität in Songwriting, in Arrangement und im Musizieren sucht, der ist mit Easy Heart bestens aufgehoben. Zeitlos gut mit famos aufgelegten Musikern und einem inspirierten Jens Lysdal. Sehr empfehlenswert!"

   http://www.musikansich.de

  • Link to whole review

   Jens Lysdal gehört in seiner Heimat Dänemark zu den Top-Gitarristen und Singer/Songwritern. Aber auch darüber hinaus besitzt er einen sehr guten Ruf, seit er 1995 sein Debütalbum A Matter Of Time veröffentlichte. Die große Wertschätzung unter seinen Musikerkollegen kann man auch an seinem neuen Album Easy Heart erkennten. Mit an Bord sind zum Beispiel solche Größen wie Greg Leisz (u.a. Joni Mitchell, Eric Clapton, Ryan Adams), Tim O’Brien (u.a. Mark Knopfler, The Chieftains), Glenn Fukunaga (u.a. Bob Dylan, The Dixie Chicks) oder Danny Frankel (u.a. Rickie Lee Jones, Lou Reed) und das nicht nur als einfache Gäste, sondern als wirkliche Begleitband und ganz im Dienste der Musik.


   Von der ersten Sekunde an ist klar, dass sich hier eine Einheit geformt hat, die den Songs aus der Feder von Jens Lysdal die nötige treibende Kraft geben. Dabei achten sie stets auf gut durchhörbaren luftige Arrangements, die die Musik nicht zudecken, sondern unterstützen. Eine Demonstration wie man das Beste aus einem Song herausholt. Dazu muss natürlich auch das Songmaterial stimmen und Jens Lysdal hat den Dreh einfach heraus. Lieder wie der Titelsong "Easy Heart" oder "It Happens To Me Sometimes" versprühen diese hitverdächtige Eleganz, die man so oft in der poporientierten Radiolandschaft und in den Medien vermisst. Dass alle Musiker auf allerhöchstem Niveau musizieren, muss eigentlich nicht extra erwähnt werden. Dies kommt ganz deutlich in den beiden Instrumentalnummern "The Congress Rag" und "Sliding (In And Out Of Reality)" zum Vorschein. Hier zeigt auch Jens Lysdal sein ganzes Können an der Gitarre. Dazu besitzt er noch eine einprägsame Stimme, so dass Easy Heart keine Mängel aufweist.

   Wer Qualität in Songwriting, in Arrangement und im Musizieren sucht, der ist mit Easy Heart bestens aufgehoben. Zeitlos gut mit famos aufgelegten Musikern und einem inspirierten Jens Lysdal. Sehr empfehlenswert!

  • "Ein Meister im Fingerpicking" - "Man spürt und hört, wie technisches Können am Instrument durch Emotionen zum Erlebnis wird"

   Concerto - Austria

  • "Ein erstklassiger Gitarrist" - "Es gibt in der Tat sehr viel Schönes und Interessantes auf die Ohren".

   http://www.rocktimes.de

  • Link to whole review

   Dem dänischen Musiker Jens Lysdal eilt der Ruf voraus, ein sehr akribischer Arbeiter zu sein, der keine Schnellschüsse raushaut. Dazu sei er ein erstklassiger Gitarrist (der auch von vielen anderen Acts als Studiomusiker gebucht wird), Produzent und Verfasser von Film-Soundtracks. Sein Debütalbum "A Matter Of Time" erschien im Jahr 1995 und ist seither ein so genannter Dauerbrenner. Das Interesse an dieser Scheibe war jahrelang so ungebrochen, dass er sich 2012 dazu entschloss, das Werk zu remastern, noch einmal einzusingen und erneut auf den Markt zu werfen.
   Aber an dieser Stelle soll es ja um "Easy Heart", sein (lassen wir den Re-Release mal außen vor) mittlerweile sechstes Album gehen. Für diese Produktion entschied sich der Protagonist dazu, nach Austin, Texas zu fliegen, um neben anderen mit den Studioassen Greg Leisz (u. a. Eric Clapton, Joni Mitchell, Ryan Adams), Tim O'Brien (u. a. Mark Knopfler, The Chieftains), Danny Frankel (u. a. Lou Reed, Marianne Faithfull) und Glenn Fukunaga (u. a. Bob Dylan, The Dixie Chicks) zu arbeiten. Nun machen viele große Namen bekanntlich ja noch lange kein automatisch gutes Album, aber die neuen Tracks von Lysdal können sich durchaus hören lassen.
   Denn es gibt in der Tat sehr viel Schönes und Interessantes auf die Ohren. Die Stücke kommen zumeist in sparsameren Arrangements daher, die aber auf der Habenseite verbuchen können, dass sie stets originell und effektiv sind. Jens Lysdal ist natürlich kein Shouter, seine warme sowie leicht angeraute Stimme erzählt ihre Geschichten vielmehr nachdenklich und ruhig. Bei manchen Songs findet man auch mal ein gewisses Tom Waits-Feeling, etwa aus dessen Periode, als er Alben wie "Blue Valentine" (1978) oder "Heartattack And Vine" (1980) aufnahm. Weniger vom Songwriting oder der Stimme, sondern vom vermittelten Feeling dieser Nummern.
   Überraschenderweise finden sich unter den neun Songs sogar gleich zwei Instrumentals, die es aber ebenfalls in sich haben. Bei "The Congress Rag" handelt es sich um einen richtig coolen Gitarren-Dialog zwischen Lysdal und Tim O'Brien, der dazu noch von Bjarke Falgrens Streichkünsten versüßt wird. Ein flotter und sehr melodiöser Rag, der den Hörer irgendwo in die zwanziger oder dreißiger Jahre Amerikas versetzt. Das abschließende "Sliding (In And Out Of Reality") ist ein eher trauriges Stück, das aber wunderschön und mit ganz starken Melodien aufwarten kann.
   Beginnt der Opener "It Happens To Me Sometimes" zunächst auch sehr abgespeckt, so gesellen sich nach und nach mehr Instrumente hinzu und auch das Arrangement hat so einige verblüffende Wendungen im Ärmel. Dass hier musikalisch nichts anbrennt, dürfte bereits durch die weiter oben genannten Namen der beteiligten Musiker klar sein. "Let's Go To Bed" besticht beispielsweise mit dem extrem starken Pedal Steel-Spiel von Greg Leisz und auch "I Should Have Danced" kann sich nicht ganz frei von einer gewissen Tom Waits-Aura machen.
   Wer gute Singer/Songwriter-Mucke mag und Jens Lysdal noch nicht kennt, der sollte den Skandinavier unbedingt einmal anchecken. Er mag zwar vielleicht nicht der stärkste Sänger unter der Sonne sein, hat aber auch nie Probleme, das Feeling der jeweiligen Lyrics punktgenau in den dafür vorgesehenen Song zu transportieren. Insgesamt also knapp vierzig Minuten Musik, die sich qualitativ auf einem hohen Level befindet. Oft ruhiger, aber nie belanglos, sondern wenn ein Adjektiv es wohl am besten trifft, dann wahrscheinlich 'intensiv'.
   Reinhören lohnt sich!
   Line-up:
   Jens Lysdal (acoustic-, electric & slide guitars, piano, laud, bass, percussion, lead vocals)
   Tim O'Brien (mandolin, fiddle, acoustic guitars)
   Greg Leisz (pedal steel)
   Danny Frankel (drums & percussion)
   Glenn Fukunaga (bass)
   Bjarke Falgren (violin, viola)
   Dan Hemmer (organ, keyboards)
   Jesper Bo Hansen (synthesizer)
   Aimee Bobruk (background vocals)

  • "Ein entspanntes Folk-Pop-Album, das an Mark Knopfler, Sting oder Randy Newman erinnert. Das abschließende Instrumental „Sliding“ klingt gar wie aus Ry Cooders „Paris Texas“ entsprungen. Die unspektakuläre Musik des Dänen zeugt von großer Reife

   Stereo

  • "Jens Lysdal macht auf seinem neuen Album keine halben Sachen"

   http://gaesteliste.de

  • Link for whole review

   Der Däne Jens Lysdal macht auf seinem neuen Album keine halben Sachen, sondern greift vielmehr bewusst und effektiv auf jenen Fundus zurück, den er sich in seiner langen Karriere als Session Musiker und Support Act für die Großen seines Genres aufgebaut hat und zog nach Austin, Texas, um dort eine reinrassige, poppige Americana-Scheibe einzuspielen. Dabei gelang es ihm, eine Schar ausgebuffter Szene-Cracks (darunter Pedal-Steel-Virtuose Greg Leisz, oder Drummer Danny Frankel) zu versammeln, was dem Album eine ansonsten kaum erreichbare Selbstverständlichkeit und Authentizität verleiht, denn selbstredend wissen solche lebenden Legenden, was sie da tun. Lysdal selbst überzeugt als vielseitiger Songwriter, der mit leichter Hand die Elemente aus Folk, Blues und Country vermengt und sogar ein Streichquartett auf elegante Weise integriert. Daneben leistet er sich zusammen mit Gitarrist Tim O'Brien zwei Ragtime-Instrumentals, die stilistisch zwar etwas aus dem Rahmen fallen, aber eben Lysdals flinken Fingern eine Basis bieten. Mit seinen - oft viel schwermütiger agierenden - skandinavischen Kollegen hat Lysdal insofern gar nicht so viel gemein. Wie oft in diesem Genre wird auch hier nichts Neues erfunden - aber das Beste aus den entsprechenden Versatzstücken herausgekitzelt.

  • " Ein sehr schönes poetisches Album!" - "in bester Country/Folk-Songwriter-Tradition (z.B. in gewisser Nähe von Guy Clark, John Prine, Darrell Scott)"

   http://www.glitterhouse.com

  • Link for whole review

   14er des ausgezeichneten dänischen Singer-Songwriters, mit absoluten Top-Cracks (z.T. in Austin) aufgenommen: Tim O´Brien (Mandoline, Fiddle, Ak.Gitarre), Greg Leisz (Pedal Steel), Glenn Fukunaga (Dylan, Flatlanders/Joe Ely, Tom Russell, Terry Allen u.v.a.), Danny Frankel (Rickie Lee Jones, KD Lang, John Cale etc.) u.a. (sporadisch kommen Keyboards/Piano, Viola hinzu, er selbst spielt E-/Ak.-Gitarre bzw. Slide). Oft in bester Country/Folk-Songwriter-Tradition (z.B. in gewisser Nähe von Guy Clark, John Prine, Darrell Scott), pendelnd zwischen intim (gern) und expressiv, exquisite sehr differenzierte teils feingesponnene variable Arrangements mit ein paar kleinen Überraschungen. Daneben ein Folk-Walzer mit einem Hauch Einfluß aus (Südost-) Europa und von Tom Waits, etwas Folk Pop (z.B. ungemein atmosphärischer sachter becircender), je 1 apartes filigranes Ragtime- und introspektives verträumtes Roots-Instrumental. Ein sehr schönes poetisches Album! (dvd)